فریلنسر چیست؟ کیست؟ + آموزش مهارتهای فریلنسر موفق
فریلنسر چیست؟ آیا فریلنسری شغل است؟ فریلنسر، شخصی دارای مهارت و تخصص در یک شاخه تخصصی است. فریلنسر با درخواست کارفرما، کار را شروع میکند. کار فریلنسری مدت زمان و دستمزد مشخصی دارد. فریلنسر باید در قبال وجه و مدت تعیینی، پروژه کارفرما را تحویل نماید. واژه فریلنسر در زبان فارسی به آزادکار ترجمه شده است. آزادکارها، خود اشتغال هستند. نحوه ارتباط آزادکاران و فریلنسرها در این مقاله بررسی شده است.
اهمیت فریلنسینگ چیست؟ چرا فریلنسر شوم؟
بعد از همهگیری کرونا، نوع کسبوکارها به سرعت تغییر کرد. متخصصان با تجربه دورکاری، نگرشی جدید در کار پیدا کردند. آنها تجربه مدیریت دورکاری همراه با مدیریت زندگی شخصی را پیدا کردند. آنها آزادی بیشتر در کار را تجربه کردند. بنابراین بهدنبال آزادی بیشتر، رفاه افزونتر و سرعت بالای پیشرفت هستند. فریلنسری تنها کاتالیزور متخصصان برای رسیدن به اهداف مذکور است. فریلنسری در آمریکا و اروپا، از دو دهه قبل شروع شده است. در ایران، شیوع کرونا، نقطه عطف جریان فریلنسری شد.
شغل های پردرآمد فریلنسری در ایران
1. طراحی گرافیک و دیزاین
2. تولید محتوا فارسی و انگلیسی
3. مهندسی معماری و دکوراسیون
4. ترجمه انگلیسی
5. آموزش
6. نقاشی
7. طراحی صنعتی
8. مهندسی برق، مکانیک، عمران
9. دیجیتال مارکتینگ و سئو
دلایل محبوبیت شغل فریلنسر
از مهمترین دلایل محبوبیت آزادکاری، میتوان به آزادی اشاره کرد. آزادی برای انتخاب مکان و زمان کار، یکی از مهمترین آزادیهای فریلنسرها است. بدون هیچ محدودیتی، مکان و زمان کار را انتخاب کنید. جغرافیا، نمیتواند شما را محدود کند. از دورترین نقاط، پروژه کارفرما را مدیریت کنید. آزادی در انتخاب نوع پروژه و کارفرما نیز مهم است. میتوانید پروژه یا کارفرما دلخواه را انتخاب کنید. میتوانید فقط پروژهای را انتخاب کنید که امکان پشرفت بیشتری یا درآمد بالاتری دارد.
البته بهتر است معایب فریلنسری را نیز بدانیم. از معایب فریلنسری میتوان به عدم ثبات درآمد اشاره کرد. احتمال عدم کسب درآمد در بعضی از ماههای سال، وجود دارد. در حوادث قهری و جنگها، هیچ کارفرمایی از شما پشتیبانی نخواهد کرد. هزینههایی مانند بیمه و مالیات را باید خودتان بپردازید. از همه مهمتر، بدون نظم و برنامهریزی شکست خواهید خورد. شایسته است که در انتخاب شغل فریلنسری، با شناخت ویژگیهای شخصیت خودتان، تصمیم بگیرید.
چگونه فریلنسر شوم؟
برای شروع فریلنسری، باید مهمترین سرمایه شما آماده باشد. مهمترین سرمایه فریلنسر، تخصص و مهارت است. شما بدون مهارت و تخصص، شانس موفقیت ندارید. برای ورود به رقابت فریلنسری، باید آماده بهکار شوید. شروع به یادگیری یک مهارت تخصصی، اولین گام است. یادگیری موازی چندین مهارت، نمیتواند شما را تبدیل به متخصص کند. متخصص فردی است که در شاخهای از یک مهارت خاص، توانایی ویژه داشته باشد. انتخاب تخصص و مهارت، به علائق شما باز میگردد.
بعد از کسب مهارت، نوبت ساخت پروفایل حرفهای است. با تحقیق و بررسی متناسب با حرفه شخصیتان، سایت فریلنسر مناسب را انتخاب کنید. ثبتنام را شروع کنید. پروفایل شما باید دارای امکانات معرفی، نمونهکارها و نظرات مشتریان باشد. بعد از ثبتنام و ایجاد پروفایل، شروع به بازاریابی کنید. از طریق اینیستاگرام و دیگر شبکههای اجتماعی، لینک پروفایلتان را برای کارفرمایان ارسال کنید. از کارفرمایان احتمالی دعوت به بازدید و مشاهده پروفایل نمایید.
رویکرد حرفه ای و نحوه تعامل با کارفرما
آیا صرف کسب مهارت تخصصی میتواند ما را تبدیل به فریلنسر موفق کند؟ برای موفقیت در فریلنسری، صرفا مهارت تخصصی کافی نیست. مهارت تخصصی شرط لازم است، ولی کافی نیست. فرض بفرمایید که شما در حرفه خودتان بسیار کارآمد هستید. اگر شما نحوه ارتباط با کارفرما را ندانید، محکوم به شکست هستید. داشتن رویکرد حرفهای، مدیریت زمان و مهارت روانشناسی در ارتباط مهم است. تعامل حرفهای با کارفرما هنر است. باید با رفتار حرفهای، نیاز کارفرما را بشناسیم.
شناخت نیازهای کارفرما
قبل از قرارداد، باید نیازهای کارفرما شناخته شود. با تهیه پرسشهای حرفهای، کارفرما متوجه اهمیت و نگاه ویژه به پروژه خواهد بود. با شناخت نیازها، برای جلسه بعدی آمادهتر خواهیم شد. در جلسات بعدی، پیشنهادات متناسب با نیاز کارفرما تهیه خواهیم کرد. برای شناخت نیاز، مهمترین ابزار، پرسشهای دقیق است. هدف و مخاطبان کارفرما را باید بشناسیم. شناخت نیازها و اهداف پروژه، قدم در مسیری درست خواهد بود. سوابق کاری و فعالیتهای قبلی ایشان را بررسی کنید.
مهارتهای ارتباطی موثر فریلنسر و کارفرما
مهارتهای ارتباطی و تعامل با گوشدادن فعال، شفافیت و لحن حرفهای اتفاق میافتد. به جای عجله در پاسخ دادن، پای صحبتهای کارفرما بنشینید. فعالانه به صحبتهای کارفرما گوش بسپارید. از صحبتهای ایشان یادداشت برداری کنید. یادداشت نکات کلیدی میتواند در برنامهریزی شما کمک کند. یادداشت برداری نشانه اهمیت شما به مشتری است. شفافیت در واقع رفع ابهامات است. اگر نکتهای در صحبت مشتری مبهم است، سوال کنید. لحن حرفهای به معنای لحن خشک و رسمی نیست.
ارائه پیشنهادات و نحوه بیان مخالفت با نظرات مشتری
مشاوره به کسبوکار کارفرما، اهمیتی فراوان دارد. در پروژهها، مشتریان انتظار پیشنهاد و ارائه ایده ناب از فریلنسرها دارند. باید با لحنی مثبت، ایده را ارائه دهیم. منتظر بازخورد کارفرما بمانیم. بازخوردها میتواند منعکس کننده سلیقه مشتری باشد. اگر در مرحله نیازشناسی به سلیقه کارفرما پینبردهایم، بازخورد کمک کننده است. به پشنهادات و سلائق ایشان احترام بگذاریم. رد نظرات کارفرما با احترام و دلیل بیان شود. مخالفت خود را محترمانه بیان کنید. از جملات زیر برای رد نظرات استفاده کنید.
- این روش ممکن است هزینه بیشتری بطلبد، آیا میخواهید به روشهای دیگری فکر کنیم؟
- شاید این پیشنهاد برای کسبوکار شما مفید نباشد. اگر تمایل داشته باشید بیشتر این موضوع را بررسی کنم؟
- میتوانم روی ایده شما فکرکنم. ولی اجازه بدهید که من از ایدههای دیگر هم کمک بگیرم.
روشهای کسب اعتماد کارفرما توسط فریلنسر
بعضی از فریلنسرها، بعد از عقد قرارداد، دیگر به کارفرما اهمیتی نمیدهند. این اولین قدم برای ورود به جمع فریلنسرهای شکست خورده است. این روش نابود کننده است. حفظ و افزایش اعتماد در مشتریان فعلی، مهمتر از جذب مشتری جدید است. عواملی مانند تحویلبهموقع، ارائه گزارش منظم، پیگیری بازخورد در ایجاد حس اعتماد موثر است. پروژه باید در زمان مقرر تحویل شود. برنامهریزی دقیق در زندگی شخصی، کمک میکند که زندگی حرفهای شما دچار چالش نشود.
پیشرفت پروژه باید به صورت دورهای برای مشتری ارائه شود. پیگیری بازخورد بعد از هر جلسه، تحویل پروژه و گزارشات دورهای است. درخواست ارائه نظر کارفرما، میتواند علاوه بر حس اعتماد، باعث افزایش کیفیت پروژه شود. بیاهمیتی به کارفرما هیچ مزیتی برای شما ندارد. دیر پاسخ دادن، بیمحلی کردن روشهای منسوخ شدهای هستند. حرفه ای بودن یعنی توجه به کارفرما و پروژه است. برای کارفرما مهم نیست که شما سرتان شلوغ باشد. مهم توانایی حل مساله است.
مدیریت چالش و اختلاف
مطمئنا اختلاف سلیقه بین همه انسانها وجود دارد. اختلافات جزئی در سلیقه و روش کار در مسیر پیشرفت پروژه، طبیعی است. تمامی پروژهها در دورهای وارد این چالش میشوند. هنر فریلنسر، مدیریت چالش است. با حفظ خونسردی، پیشنهاد گفتوگوی مستقیم و ارائه راهحل، چالش را مدیریت کنید. در مواجه با هرگونه انتقاد و نارضایتی خونسرد باشید. حتی اگر حق با شما و شاهد بیانصافی مشتری باشید. تلاش نکنید که مقصر را پیدا کنید. تلاش کنید که چالش را مدیریت کنید.
تقاضای گفتوگوی مستقیم را داشته باشید. راهکارهای خود را ارائه دهید. ارائه راهحل، علاوه بر افزایش حس اعتماد، چالش را مدیریت خواهد کرد. ارائه ایدههای ناب برای حل مشکل، تواناییهای شما را برای کارفرما آشکار خواهد کرد. از چالشهای ایجادی به عنوان فرصت استفاده کنید. توانایی حل مساله، یک توانایی عالی برای جذب دوباره کارفرما است. کارفرما با مشاهده صلاحیت شما برای حل مساله، از انتخاب خود مطمئنتر خواهد شد.
برای موفقیت در فریلنسری، علاوه بر کسب تخصص، بهدنبال رویکرد حرفهای باشید. همراه با ارائه پروژه باکیفیت، رابطه حرفهای با کارفرما داشته باشید. اگر در این مسیر قدم بردارید، مشتریان وفادار شما زیادتر خواهد شد. قدمهای شما برای تبدیل به فریلنسر موفق، آهسته و پایدار خواهد بود. فریلنسینگ، فرصتی برای کسب درآمد و رشد حرفهای است. یک فریلنسر موفق، باید همیشه در توسعه شخصی بکوشد. فریلنسری را شروع و لذت ببرید.