لوگو موشن چیست؟ لوگو موشن با هوش مصنوعی یا انیماتورها؟
لوگو موشن، یکی از ابزارهای جذب مخاطب است. لوگو موشن ارتباط بصری با مخاطب ایجاد میکند. در دنیای امروزی، کسبوکارها برای دیده شدن به ابزارهای جدید روی آوردهاند. جذب مخاطب برای کسبوکارها چالش جدید به حساب میآید. در این مقاله، ابتدا تاریخچه Logo motion بررسی میشود. سپس به اهمیت لوگو موشن میپردازیم. در انتهای مقاله، مزایای سفارش لوگو موشن از انیماتورها و هوش مصنوعی بررسی خواهد شد.
لوگو موشن چیست؟
در پاسخ به سوال لوگو موشن چیست، ترکیب این واژه بررسی میشود. موشن به معنای حرکت است. لوگو موشن به معنای لوگو متحرک است. لوگو موشن به صورت یک ویدئو کوتاه، جذاب ارائه میشود. فرآیند متحرک سازی لوگو، برای جذب توجه مخاطب و افزایش ارتباط بصری با مخاطب است. در ساخت لوگو موشن، از تکنیکها و نرم افزارهای مختلف استفاده میکنیم. نرمافزارها برای حرکت، جلوه بصری و صداگذاری استفاده میشود.
لوگو موشن معمولا کمتر از سی ثانیه است. محتوایی موفق است که در زمان کمتر، مخاطب را جذب کند. هدف اصلی صاحبان برند و کسبوکارها نیز همین است. هدف تاثیرگذاری و تثبیت بند در ذهن مخاطب است. بنابراین طراح انمیاتور، باید قبل از طراحی مخاطب را بشناسد. ولی به نظر شما هوش مصنوعی توانایی شناخت مخاطب را دارد؟ آیا هوش مصنوعی توانایی بررسی نیازهای شما را دارد؟ در انتهای مقاله این موارد بررسی شده است.
تاریخچه لوگو موشن
در اوایل قرن بیستم، تمامی لوگوها صرفا ثابت و دوبعدی بود. لوگوها معمولا در همه تبلیغاتها ظاهر میشدند. مجلات، روزنامهها، کارتهای ویزیت، بیلبوردها از جمله مکانهای حضور بود. در دهه 1930، صنعت سینما و تلویزیون، شروع به ایجاد تحول کرد. در این سالها توجه به هویت بصری متحرک افزایش یافت. برای اولین بار استودیو فیلمسازی والت دیزنی و یونیورسال پیکچرز، لوگو متحرک تولید کردند.
در دهه 1950، استفاده از لوگو موشن بیشتر شد. در تبلیغات تلویزیونی، لوگو متحرک دیده شد. لوگوی NBC به نماد پیشرفت صنعت لوگو موشن در آن سالها تبدیل شد. در این دوره نرم افزارهای کامپیوتری نیز در حال پیشرفت بودند. پیشرفت نرم افزارها، امکان تولید لوگو موشن پیچیده را میسر ساخت. در 1980 با پیدایش نرم افزار Adode after effect و پیشرفت سخت افزاری، وارد دنیای جدیدی شدیم.
شرکتهای اپل و مایکروسافت، از انیمیشن لوگوی خودشان رونمایی کردند. در 1990 اکثر برندهای مشهور، لوگو موشن داشتند. ولی جایگاههای خبری هنوز به آن تحول نرسیده بودند. لوگو موشن آن انعطاف لازم را نداشت و نمیتوانست در همه جایگاهها حضور یابد. در دهه 2000، رشد سریعتری اتفاق افتاد. رسانههای اجتماعی مبتنی بر امکان پخش ویدئو، وایرال شد. بازاریابی وارد مرحله جدیدی شد. در عصر حاضر، لوگو موشن تاثیر گذارترین لوگو است.
دلایل اهمیت ساخت لوگو موشن
1. افزایش تعامل مخاطب با برند
اصلیترین دلیل ساخت و طراحی لوگو موشن، افزایش تعامل و ارتباط بصری است. امروزه که ویدئوهای کوتاه، در حال وایرال شدن هستند. گرایش مخاطبان به محتوای کوتاه و جذاب افزایش یافته است. صاحبان کسبوکار برای رقابت با رقبا، باید همسو شوند. طبق آخرین مطالعات، محتوای ویدئویی، 70 درصد بیشتر از محتوای گرافیکی ثابت نرخ تعامل دارند.Logo motion با داشتن ماهیت ویدیئویی و کوتاه، میتواند نرخ تعامل را افزایش دهد.
2. جذب توجه مخاطب
توجه به گرافیک بصری برای همه ثابت شده است. بنابراین همه برندها دارای الگو و هویت بصری هستند. مخاطبان درهمه جایگاههای تبلیغاتی، تبلیغات انبوهی از برندها را مشاهده میکنند. چشم مخاطبان به تصاویر گرافیکی ثابت عادت کرده است. لوگو ثابت نمیتواند توجه مخاطب را برانگیزد. راه جذب مخاطب، استفاده از صدا و حرکت توام با گرافیک است. استفاده از صدا، تصویر و حرکت، برای برانگیختن اکثریت حسهای 6 گانه مخاطب است.
3. هویت بصری قویتر
افزایش تعامل مخاطب با برند، فقط با تماشای محتوا حاصل نمیشود. لوگو موشن قوی و دارای بار معنایی میتواند در ذهنها ماندگار شود. محتوایی موفق است که بتواند مخاطب را به تفکر در مورد برند شما تشویق کند. بنابراین لوگو موشن زمانی موفق است که دارای بار معنایی و عمقی باشد. مخاطب بعد از تماشا، تحقیق در مورد برند را شروع کند. مخاطب تشویق شود که اطلاعات بیشتری از برند شما کسب کند.
4. انعطافپذیری لوگو موشن
هر مکانی که برند شما حضور دارد، لوگو موشن هم حضور دارد. شبکههای اجتماعی جدید مبتنی بر محتوای ویدئویی طراحی شدند. محتوای ویدئویی در شبکه اجتماعی زودتر وایرال میشود. لوگو موشن نیز به سبب ماهیت ویدئویی و حرکت، امکان وایرال شدن بالایی دارد. لوگو موشن ساختاری دارد که میتواند در همه جایگاههای تبلیغاتی موثر استفاده شود. در ایمیلهای تبلیغاتی، تبلیغات تلویزیونی، نمایشگاههای مرتبط با برند میتواند نقش ایفا کند.
در آغاز و پایان ویدئوهای یوتیوب، وبینارها و همایشها حضور دارد. در صفحات فرود سایت یا اپلیکیشن، امکان نمایش این محتوا وجود دارد. با طراحی و ساخت یک لوگو موشن جذاب، میتوانید استفاده منعطف از آن داشته باشید. توصیه میشود در طراحی این محتوا، وسواس داشته باشید. مطالعات را انجام دهید. بعد از تحقیق با انیماتور با سابقه کار را شروع کنید. در ادامه مقاله، ویژگیهای لوگو موشن حرفه ای بررسی خواهد شد.
ویژگیهای لوگو موشن حرفهای
تسلط یک انیماتور، به نرم افزارهای مرتبط، دلیلی بر ارائه موفق نخواهد بود. هوش مصنوعی نیز قادر به ساخت این محتوا است. ولی برای موفقیت لوگو موشن نیاز به بررسی مواردی است. هماهنگی با هویت برند، سادگی و شفافیت، جلوههای صوتی، محتوای منحصر به فرد از عوامل مهم است. برند شما دارای استراتژی است. تقریبا همه برندها، دارای دفترچه راهنمای برند هستند.
استفاده از رنگ، حرکت و جلوه باید با استراتژی برند شما همخوانی داشته باشد. هر بندی شخصیت دارد. توجه به شخصیت برند در مراحل و فرآیند ساخت لوگو موشن، اهمیت فراوانی دارد. منظور از سادگی و شفافیت، انتقال پیام برند با وضوح و سادگی در کمترین زمان است. جلوه صوتی، باید علاوه بر صداگذاری حرفهای، با استراتژی برند همخوانی داشته باشد. زیر و بم بودن صدا، جنسیت صدا، لحن و سن صدا بستگی به شخصیت برند دارد.
شاید برند شما از سالها پیش با مخاطب ارتباط برقرار کرده است. این ارتباط احتمالا بدون صدا بوده باشد. ولی در ذهن مخاطب، صدایی شکل گرفته است. صدای شخصیت برند شما در ذهن مخاطب وجود دارد. شما باید بدانید شخصیت برند شما جوان یا پیر است؟ مرد یا زن است؟ جددی یا صمیمی است؟ انتخاب صدای اشتباه بسیار و بسیار مخرب خواهد بود. محتوای منحصر به فرد، به معنای پرهیز از کلیشه و توجه به طراحی خاص است.
چگونه لوگو موشن حرفهای سفارش دهم؟
گام اول: تعیین نیاز و هدف
گام دوم: انتخاب سبک دلخواه
گام سوم: تعیین بودجه
گام چهارم: انتخاب طراحی فریلنسر اینماتور یا هوش مصنوعی
با توجه به گامهای بالا، برای سفارش لوگو موشن پیچیدگی خاصی وجود ندارد. ولی باید دقت کنید هر کدام از مراحل بالا بسیار مهم است. گام اول، تعیین نیاز و هدف است. شما به عنوان کارفرما، نیاز و هدف خود را میدانید. احتمالا همه نیازها و اهداف شما در ذهن شما طبقه بندی شده است. ولی در این مرحله باید افکار و ذهنیات خود را به روی کاغذ بیاورید. شروع کنید و نیازهای خود را بنویسید.
سعی کنید نیازها و اهداف را بر حسب اولویت بنویسید. شناخت نیاز و هدف در انتخاب طراح نیز کمک خواهد کرد. همچنین در آخرین مرحله برای فریلنسر مورد نظر ارسال خواهد شد. انیماتور موظف است نسبت به نیازها و اهداف شما کار را انجام دهد. گام دوم، انتخاب سبک مناسب است. لوگو موشن در سه سبک، مینیمال، تکنولوژیک و داستانی ساخته میشود. نمونههای همه این موشنها را مشاهده نمایید. سلیقه شما در طراحی بسیار مهم است.
اگر تفاوتی در سبک برای شما وجود ندارد، انتخاب آن را به طراح واگذار کنید. اگر تصمیم به ساخت لوگو موشن در سبک خاصی هستید، در این مرحله باید تصمیمگیری نمایید. مرحله بعدی فریلنسرهایی را بررسی نمایید که نمونهکارهایشان با سبک دلخواه شما انجام شده است. احتمالا بعضی از انیماتورها فقط در سبک خاصی کار میکنند. گام سوم، مشخص کردن بودجه است.
سرمایهگذاری در لوگو موشن، بازگشت پذیری دارد. البته زمانی بازگشت پذیر است که موفق طراحی شود. برای طراحی لوگو موشن موفق، باید هزینه کرد. طراحان انیماتور با تجربه، حاضر نخواهند شد برای شما ارزان کاری کنند. گام چهارم، انتخاب فریلنسر یا هوش مصنوعی است. در انتهای مقاله، معایب و مزایی هر دو روش بررسی شده است. سپس با توجه به نیازها و اهداف، انتخاب کنید.
لوگو موشن هوش مصنوعی یا استخدام فریلنسر انیماتور
توسعه فناوری (AR)، واقعیت مجازی (VR)، امکان ساخت موشن را فراهم کرده است. پیشرفت تکنولوژی و ظهور پلت فرمهای آنلاین برای ساخت هوش مصنوعی، دارای اهمیت است. هوش مصنوعی امکان استفاده همه برندها از موشن را ایجاد کرده است. کسبوکارهایی که بودجه برای استخدام انیماتور ندارند، از هوش مصنوعی استفاده میکنند. ساخت لوگو با هوش مصنوعی ساده است. این سریع و ارزانترین راه حل برای برندهاست.
مزیت ساخت Logo motion با هوش مصنوعی
سرعت تولید بالا، هزینه رایگان، دسترسی آسان از مزایای هوش مصنوعی است. ابزارهای هوش مصنوعی مانند lumen5 و runway در دسترس همه کاربران است. این ابزارهای در چند دقیقه، سفارش شما را تحویل خواهند داد. بعضی از این ابزارها رایگان هست. ابزارهای پولی نیز هزینه پایینی دارند. تمامی کاربران میتوانند از این ابزار استفاده کنند. دانش خاصی برای استفاده از این ابزار نیاز نیست. فقط کافی هست لوگوی ثابت داشته باشید.
معایب ساخت لوگو موشن با هوش مصنوعی
عدم خلاقیت، عدم درک هویت و شخصیت برند، از معایب هوش مصنوعی است. در ساخت logo motion با هوش مصنوعی، از قالبها آماده استفاده میشود. اکثر لوگو موشنهای ساخته شده با هوش مصنوعی، شبیه همدیگر هستند. در هوش مصنوعی فرصت خلاقیت وجود ندارد. هوش مصنوعی قادر به ایجاد خلاقیت نیست. مفهوم برند در هوش مصنوعی قابلیت پردازش ندارد. محتوای ساخته شده با هوش مصنوعی، دارای بار معنایی نخواهد بود.
مزیت سفارش لوگو از فریلنسر انیماتور
خلاقیت و نوآوری، درک هویت برند و داستان سرایی و انعطاف پذیری بالا از مزیتهای انیماتورها هست. انیماتور، با تکیه بر دانش گرافیکی و بصری، قادر به خلاقیت و نوآوری هستند. یک انیماتور میتواند نیازهای شما را بشناسد. برای حصول اهداف برند شما کار کند. آنها برند و مخاطبان شما را بررسی میکنند. انیماتورها محتوایی تولید میکنند که دارای پیام عمقی باشد. اینماتور انعطاف پذیر هستند و میتوانند اصلاحات را بهتر انجام دهند.